HDZ-ov JE ČLAN: Uhićeni direktor INA-e Škugor tvrdi da nije kriv

Završilo je ispitivanje uhićenog direktora trgovine prirodnog plina u Ini Damira Škugora u Uskoku, gdje se on branio da nije kriv.

Nakon toga će tužiteljstvo objaviti hoće li za njega i četvero uhićenih zbog malverzacija u trgovini plinom zatražiti istražni zatvor

Petorici uhićenih, zbog sumnje u pranje novca i zlouporabe u trgovini prirodnim plinom, blokirano je oko 800 milijuna kuna.

Vlada se za sada nije oglasila oko cijele afere, a ministar gospodarstva Davor Filipović za sutra je sazvao sastanak s upravom INA-e.

Otkriveno je i da je Škugor član HDZ-a, iako iz stranke to ne žele službeno ni potvrditi, ali ni demantirati. HDZ tek neslužbeno potvrđuje da je Škugor dio stranke, piše Jutarnji.

O članstvu svjedoči i Facebooku HDZ-a u Maksimiru gdje su 3. studenog prošle godine objavili rezultate unutarstranačkih izbora u tom ogranku. Škugoru, koji živi u tom dijelu Zagreba, HDZ Maksimir je, među ostalima, čestitao na izboru za izaslanika za izbornu skupštinu Gradskog odbora HDZ-a Grad Zagreb.

Nakon te objave Jutarnjeg lista, iz HDZ-a su potvrdili da je Škugor član HDZ-a od 2006. godine i trenutno član područne organizacije Maksimir, ali nije visoko postavljen u stranačkoj hijerarhiji. Potvrdili su i da zagrebački HDZ pokreće stegovni postupak protiv Damira Škugora pred stranačkim sudom časti.