HDZ-ov HERMAN: Zagrebom vlada jedna sekta, ili se radi o jednom kultu

Koalicija SDP-a i Možemo u Zagrebu spašena je samo intervencijom Peđe Grbina, rekao je skupštinski zastupnik HDZ-a Mislav Herman. Kaže da je Zagrebom zavladala sekta.

Izvor; Media servis

“Gradom Zagrebom vlada jedna sekta. Naime, u tom sukobu između SDP-a i Možemo se razotkrila jedna sekta. Dobro ste me čuli. Sekta. Ili možemo upotrijebiti drugu riječ pa reći da se radi o jednom kultu.”

Zatim je pročitao definiciju kulta koja, kaže, stoji u enciklopediji.

“Da je to mala i ekstremna skupina ljudi koja je često obilježena manipulativnim praksama, ideološkim vođama i, pazite ovo, agresivnim aktivizmom. Zvuči li vam to poznato? Zar nakon svega što smo čuli posljednjih dana, upravo to nije definicija platforme Možemo.”

S dojmova je zatim prešao na, kako je rekao, činjenice. Komentirao je izbacivanje Viktora Gotovca iz SDP-a i zapisnik prema kojem je 17 od 20 prisutnih članova gradskog odbora stranke bilo za prekid suradnje s Možemo.

“U zapisniku stoji, ja sada citiram: Od Možemo ne dobivamo nikakve informacije jer odluke donose samostalno. Mi iz SDP-a upozoravamo ih na nezakonitosti i kršenje zakona, ali smo u potpunosti isključeni iz svih procesa.”

Osvrnuo se Herman i na podizanje 240 milijuna eura teškog kredita za ZG holding. Rekao je da su predsjednicu Odbora za financije Dinu Vasić, kao i gradske zastupnike, o najvećem kreditu u posljednjih 15 godina obavijestili neposredno prije početka skupštinske sjednice.

Inače, Vasić je prije nekoliko dana objavila da zbog ogromnih podjela i neslaganja u klubu i s partnerima napušta Klub SDP-a u Zagrebačkoj skupštini.