HDZ-ov gradonačelnik Požege snimljen dok namješta poslove

USKOK u posjedu ima tajnu snimku razgovora na kojoj su snimljeni gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon, kako govore direktoru gradske tvrtke Komunalac Josipu Vitezu s kim mora sklopiti poslove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada u Požegi, piše Telegram.

Izvor: Media servis

Tajno ih je snimao Vitez da se zaštiti kad su ga Puljašić i Pilon upoznali kako stvari funkcioniraju i potom ga pozvali u gradsku upravu.

Kako piše Telegram, Pilon je Vitezu, sad već bivšem direktoru Komunalca rekao da je s gradonačelnikom dogovoreno o tome kome može, a kome ne dati poslove na energetskoj obnovi, u najvećem dijelu financirane novcem iz fondova Europske unije.

Izdiktirao mu je koje firme može angažirati, a na Vitezove riječi da se radi o kršenju zakona, Pilon ga je uvjeravao da se nema čega bojati, da je sve pokriveno.

Telegram je za komentar tražio Puljašića i Pilona. Puljašić je rekao da ima koronavirus i upalu pluća pa ne može komentirati nešto što nije poslušao i o čemu nema saznanja.

A Pilon je napisao kako nema saznanja o sadržaju snimke te da ne može komentirati nešto što nije imao prilike čuti niti zna da to uopće postoji.

Komentiraj