HDZ OPET PO PREDSJEDNIKU: Milanović je glasnogovornik Kremlja

Nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije pohvalio predsjednika Zorana Milanovića zbog njegove nedavne izjave da NATO i Washington preko Ukrajine vode rat protiv Rusije, ubrzo su reagirali iz HDZ-a. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“O „KARIJESU S PANTOVČAKA“ – KREMLJANSKOM GLASNOGOVORNIKU

Zastupnik Damir Habijan: S jedne strane imamo Milanovića koji bi, u usamljenom društvu ruskog agresorskog režima, odveo Hrvatsku u međunarodnu izolaciju, a s druge premijera Andreja Plenkovića koji danas na World Economic Forumu u Davosu razgovara s gospodarskim i političkim liderima svijeta.

Nimalo nas ne iznenađuju pohvale koje je jedan od najbližih Putinovih suradnika Sergej Lavrov udijelio Milanoviću. Njihov je narativ o Ukrajini ionako – identičan. I to ne samo sada, nego od početka ruske agresije. A i prije nje.

Prisjetimo se Milanovićevih tvrdnji o „ukrajinskim nacistima“, „korumpiranoj ukrajinskoj“, „nepobjedivoj ruskoj vojsci“, „državnom udaru na Majdanu uz pomoć EU-a i SAD-a“… I njegove zadnje teze o „američkim robovima“ samo su nastavak jedne te iste retorike. Ako su dosad neki i sumnjali, sada bi svima moralo biti jasno tko je i što je Milanović”, objavio je HDZ na Facebooku.