HDZ O POZAJMICI: Sve je čisto i sve plasiraju oni kojima progresivne promjene u HDZ-u nisu po volji

karamarko, brkić

Na napise Nacionala da je tajnik stranke, današnji zamjenik predsjednika Milijan Brkić, posudio 4,2 milijuna od tvrtke PPD, što je otkrio Nacional, oglasiili su se iz HDZ-a.

Najmoćniji hrvatski poduzetnik koji se bavi plinskim poslom, Pavao Vujnovac, vlasnik Energia Naturalisa, tvrtke koja okuplja niz tvrtki okupljenih oko javnosti poznatijeg Prvog plinarskog društva, posudio je HDZ-u 4,2 milijuna kuna, na izravnu zamolbu Milijana Brkića, navodi Nacional, o čemu smo pisali OVDJE.

Glasnogovornik stranke Ivan Jabuka, navodi da su se oglasili o “posve zakonitim kratkoročnim pozajmicama od tvrtke Prvo plinarsko društvo – Trading d.o.o. Vukovar i medijskim podmetanjima 
na tu temu”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska demokratska zajednica uzimala je tijekom 2014. i 2015. godine kratkoročne pozajmice od PPD-a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a te posve transparentno, što je svakome dobronamjernom vidljivo iz financijskih izvješća (bilanci, na stavci kratkoročnih pozajmica, konto 2621). Financijska izvješća su svake godine, nakon usvajanja na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, uredno dostavljana Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji te objavljivana u skladu s propisima. Državni ured za reviziju je za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na poslovanje HDZ-a.

Pozajmice su korištene za tekuće redovno financijsko poslovanje stranke te za financiranje izborne promidžbe za izbore za Europski parlament 2014. godine i predsjedničke izbore 2014/2015. godine.

 Pozajmice su uzimane uz znanje bivšeg predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka. Upozoravamo javnost da svi oni koji ovih dana pokušavaju uvjeravati novinare da su pozajmice uzimane bez znanja bivšeg predsjednika HDZ-a i bez usvajanja financijskih izvješća na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, iznose bezočnu laž, a time zacijelo čine i kazneno djelo.

 Iz ovakvih napada možemo samo sa žaljenjem konstatirati kako očito postoje oni kojima progresivne promjene u HDZ-u nisu po volji, pa na ovaj način pokušavaju zaustaviti te procese. To im neće uspjeti!

”, priopćava HDZ.

Oglasio se i kandidat za šefa te stranke, Andrej Plenković:

“Nastavno na upite medija u vezi izjava Pavla Vujnovca, priopćavamo da je Andrej Plenković, kandidat za predsjednika HDZ-a zatražio od glavnog tajnika detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti. U svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković se zalaže za transparentnost u financiranju i radu svih stranačkih tijela te odgovornost pojedinaca koji obnašaju stranačke dužnosti”.

 

Komentiraj