HDZ NA KOLJENIMA: Nakon pobjede Puljka u Splitu – redom se podnose ostavke

Nakon što je HDZ u Splitu doživio poraz i Ivica Puljak ponovno izabran za gradonačelnika Splita, sve gradske strukture HDZ-a podnijele su ostavke.

Za Dalmaciju Danas tu informaciju su potvrdili izvori unutar HDZ-a.

Ostavke su sinoć podnijeli svi članovi predsjedništva GO, dakle Stipe Čogelja, Ivica Kusić te Toni Tomas, ali i tajnik Tomislav Prljević te rizničar Miljenko Modrić.

Praktički je cijeli Gradski odbor raspušten, iako to tek treba formalizirati Županijski odbor stranke – najavljeno je kako u četvrtak dolazi premijer Andrej Plenković nešto “otvoriti” na ovom području pa će se onda obaviti konzultacije – ali mandati su stavljeni na raspolaganje čak i među predsjednicima gradskih temeljnih ogranaka.

“Stranci je bio potreban jedan temeljiti ‘reset’. Dosta je članstva bilo nezadovoljno načinom vođenja stranke posljednje vrijeme, čak nevezano od izbornih rezultata. Malo se pitalo ljude na terenu, nuđena su gotova rješenja, a takav odnos je ‘štufao’ članstvo tako da je promjena potrebna”, kazao je za Dalmaciju Danas jedan od dugogodišnjih članova HDZ-a s kojim smo razgovarali.

Očekuje se imenovanje v.d. predsjednika stranke, a to bi trebao biti Tomislav Gojo, ravnatelj gradskog Crvenog križa te nekadašnji gradski vijećnik HDZ-a koji se posljednjih godina donekle povukao iz žiže političkih događanja, koji ima podršku barem 23 temeljna ogranka. Njegov mandat bi trebao trajati šest mjeseci, u tom periodu ima dva ključna posla: proći kotarske izbore početkom rujna ove godine te potom organizirati unutarstranačke izbore, negdje u studenom, kako bi se gradska organizacija HDZ-a temeljito pripremila za iduće lokalne i parlamentarne izbore.