HDZ MLADEŽ: Nemamo veze kako je Mioković potrošio 700.000 kuna – pokrećemo stegovni postupak

Mladež HDZ-a objavila je priopćenje o medijskim navodima i povezanosti s predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovilom Miokovićem.

“Nastavno na medijske napise o predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovila Miokovića, napominjemo kako Hrvatska demokratska zajednica nema nikakvih veza s njegovim postupcima, odlukama niti financijskim poslovanjem Studentskog zbora. Zalažemo se da Sveučilište u Zagrebu utvrdi sve činjenice oko navedenih troškova te slijedom toga pokrene i odgovarajuće postupke.

Troškovi Studentskog zbora trebaju biti potpuno transparentni i racionalno korišteni u skladu s jedinim ciljem, a to je borba za prava i standard svih studenata. Slijedom navedenog, Mladež HDZ-a sukladno odredbama Statuta, pokrenut će i stegovni postupak vezano uz daljnje članstvo g. Miokovića u stranci.”

Podsjetimo, Mioković je u ponedjeljak na svom Facebook profilu, u sklopu najave kandidature za reizbor za predsjednika Studentskog zbora, objavio sve fakture koje je potpisao u svom mandatu, kako bi njegov rad bio transparentan.

Međutim, mediji su proučivši račune zaključili kako je 700.000 kuna Mioković “spiskao” na skupe mobitele i laptope, kamere, individualni komunikacijski trening, uredsku opremu i promotivni materijal, dok je račune slao na potpis prorektoru za poslovanje Sveučilišta Tonćiju Lazibatu. U razgovoru s medijima, Mioković je poručio da stoji za svojih odluka.

O slučaju se u srijedu oglasio i zagrebački Studentski zbor objavom na facebooku u kojoj poručuju da Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat.

U međuvremenu je Mioković zatražio ispis iz stranke, jer joj, kaže, ne želi biti teret.

A ovo je Mioković objavio na Facebooku: