HDZ LUPA PO TOMAŠEVIĆU: Možemo pokazuje nesposobnost na čelu grada Zagreba

Uoči sjednice Zagrebačke skupštine HDZ-ovi i HSLS-ovi gradski zastupnici prozvali su gradonačelnika za nesposobnost u upravljanju gradom i Holdingom.

Izvor: Media servis

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je da gradska vlast u posljednje vrijeme odgovornost za neke stvari prebacuje na Vladu što nabrajanjem svota novca Herman denatira i kaže da bez Vlade ne bi bilo proračuna. Herman kaže da je za likvidnost Holdinga problem jer grad ne plaća…

“Toplo preporučamo gospodinu Tomaševiću da se ugleda što i kako radi Vlada RH i da pregovore s bankama prepusti zagrebačkom Holdingu.”

Zagrebački HDZ-ovci zamjeraju predsjedniku Skupštine Jošku Klisoviću da njihove točke o Holdingu stavlja na kraj sjednice. 37. od 48.

“Predsjednik Gradske skupštine Klisović nije ništa drugo nego običan čuvar većine i trenutno samo drži ljestve vladajućoj platformi u gradu Zagrebu, to je Možemo.”

U klubu HDZ-a i HSLS-a nesnalaženjem na vlasti vide i upozorenja ravnatelja zagrebačkih vrtića da im nisu plaćene režije. HSLS-ov zastupnik Mario Župan.

“Mi se toplo nadamo da su gradonačelnika informirali o rebalansu i da je u njemu osigurao sredstva za izvršenje tih obaveza.”

Davor Filipović upozoravao je na zaduženje od gotovo 100 milijuna eura u pet mjeseci. Osvrnuli su se i na nove probleme zbrinjavanja otpada nakon što je državni inspektorat privremeno zabranio zbrinjavanje takvog otpada tvrtki u Sisku koja je imala posao sa Zagrebom i kažu da nije normalno da gradonačelnik to nije znao. U HDZ-u po uzoru na šefa Andreja Plenkovića i zagrebački HDZ-ovci naglašavaju da Tomašević i možemo nemaju iskustva i potenciraju aktivističke početke.

“Ipak mi tu imamo razumijevanja jer aktivizam i ležanje na cesti nas to ne uči. Godine radnog staža , a dokoličarenje po različitim udrugama drugo. Pozivam ga da nam pokaže radnu knjižicu.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!