HDZ I PLENKOVIĆ ČASTILI: Na jelovniku – juhica, meso s povrćem, salata i štrukli

Podijelite članak

Iznenada se vladajuća većina u srijedu navečer počastila večerom u zagrebačkom restoranu Baltazar, a druženje je potrajalo tri sata.

Javnosti je rečeno kako je riječ o redovitom sastanku, ali je ovaj sazvan iznenada kako bi premijer Andrej Plenković s partnerima provjerio je li i dalje stabilna većina i čuo što koga žulja.

Podsjećamo kako se na glasanju u petak nisu pojavili Bandićevi zastupnici, pa je već to bio signal da se nešto događa. To je, kažu sugovornici, bio glavni razlog zbog čega je Plenković sazvao sastanak, za koji su partneri dobili poziv u utorak navečer, piše Jutarnji list, kojem je sugovornik rekao kako su “u Baltazaru Bandić i Kažimir Varda bili puno mekši i konstruktivniji, i izrazili su podršku”.

HDZ tvrdi kako Bandić nije bio razlog za sastanak, a zanimljivo je kako je Plenković rekao kako ne samo što želi da ovakva koalicija dovrši mandat, nego i da postojeće stranke koalicije odnesu pobjedu i na idućim parlamentarnim izborima, ne u koaliciji.

“Premijer je pitao igramo li timski do kraja ili netko ima svoje interese, a možemo razgovarati o svim scenarijima, pa i o izborima”, rekao je premijer.

Dobio je podršku od svih, osim Darinka Kosora koji se ispričao, pa nije bio na večeri. Jeli su se juha, meso s povrćem i salata, štrukli. HDZ je platio večeru.

 

Komentiraj