HDZ I DALJE NAJJAČI: SDP pao na svega 18,4 posto – treća opcija je Možemo!

Pobjednik izbora HDZ i dalje je prvi izbor građana, donosi CROBAROMETAR, prvo veliko redovito istraživanje raspoloženja građana nakon izbora.

Sada ima potporu od 30,2 posto, ali i velikau prednost u odnosu na drugu stranku, a to je SDP, koji je pao na 18,4 posto potpore, jedno od najlošijih rezultata posljednjih godina, objavio je Dnevnik Nove TV.

Treći izbor građana je zeleno-lijeva koalicija Možemo s potporom od 8,7 posto. Odmah iza njih je Most  s 8,2 posto potpore, a Domovinski pokret Miroslava Škore mjesec nakon izbora završio je sa 6,9 posto potpore. I to su sve stranke koje prelaze izborni prag.

Živi zid gubitnik je izbora. Nema ih više na Markovu trgu, ali uživaju potporu od 2 posto. IDS je na 1,9 posto potpore. Stranka Pametno bila je u centrističkoj koaliciji i sada samostalno osvaja 1,9 posto.

Slično je i sa Strankom s imenom i prezimenom koja uživa potporu od 1,9 posto. Bandićeva stranka više nije na Markovu trgu i ima potporu od 1,4 posto. HSS je na 1,3 posto, a HSU na 1,2 posto, dok su Reformisti na 1 posto.

Ostale stranke su ispod 1 posto i sve zajedno, od ljevice do desnice, osvajaju 6,8 posto. Tu su Radnička fronta s 0,9 posto, HNS s 0,4 posto, Fokus je na 0,2 posto, a Glas na 0,1 posto. Neodlučnih birača je 8,8 posto.

Komentiraj