HASANBEGOVIĆ PROTIV MASARYKA: Treba imati ulicu u Pragu i Beogradu, a to ne znači da treba u Zagrebu

hasanbegović, masaryk

Zlatko Hasanbegović postao je prema nekim napisima čovjek koji će u Zagrebu micati neke table s ulica, a nakon Trga maršala Tita, sljedeća je navodno na redu Masarykova ulica.

No, Hasanbegović tvrdi kako su mu neki mediji pripisali nešto što nije rekao. “Nikada nisam spominjao konkretna imena”, kaže Hasanbegović.

Na konkretno pitanje o Masarykovoj ulici, je li uopće došao neki prijedlog, za RTL je rekao:

“Bilo je više prijedloga, ali ja bih podsjetio da ja nisam prava adresa za tu inicijativu. Prava adresa za pitanje Masarykove ulice je HDZ. Naime, 1999. godine na prijedlog akademika Ranka Marinkovića i tadašnjeg kluba HDZ-a pokrenuta je inicijativa za promjenu te ulice”.

Na napomenu kako je to bila jako davno Hasanbegović je rekao: “To je bilo davno. Poslovnička je obveza taj prijedlog staviti u raspravi i treba pitati današnje zastupnike HDZ-a stoje li ili ne stoje iza tog zahtjeva”.

Iznio je o svemu i svoj stav: “To je jedna povjesničarska rasprava. Masaryk kao veliki češki državnik treba imati ulicu u Pragu, treba imati ulicu u Beogradu kao pristaša srpsko-jugoslavenskih struja, no to ne znači da takvu ulicu treba imati u Zagrebu”.

PISALI SMO:

DENIS KULJIŠ: Nitko mi neće uzeti Masarykovu ulicu – ne vjerujem u uspjeh desničarskog džihada – čitajte OVDJE.

Komentiraj