HASANBEGOVIĆ O BUJANCU: Političari ne vode uređivačku politiku – on ima pravo na svoje preferencije

Glavni tajnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović gostovao je na N1 televiziji, a to što nisu dobili europarlamentarca ne smatra neuspjehom.

“Ovo su prvi izbori na nacionalnoj razini na koje su Neovisni za Hrvatsku izašli. Cilj je bio jasan, utvrditi s kojim biračkim tijelom raspolažemo. Dobili smo solidan temelj. Posijano je sjeme, plodovi će se sigurno brati na parlamentarnim izborima”, rekao je Hasanbegović za N1, a upitan kako komentira činjenicu da je Velimir Bujanec, koji je bio dugo uz njih, na kraju završio u stožeru Ruže Tomašić, Hasanbegović odgovara:

“Gospodin Bujanec, vi ili bilo tko drugi u medijskom prostoru, ima legitimno pravo iskazivati svoje preferencije. Političari ne vode uređivačke politike nijednog medija, mediji ne vode i ne uređuju politički smjer bilo koje opcije. Tu ne treba bilo što mistificirati. Mi se bavimo ozbiljnim stvarima, ovo su bili predizbori za prave parlamentarne izbore”.

Obranio je i predsjednicu stranke Brunu Esih, koja je u izbornoj noći, govoreći o Bujancu, rekla da uz takve prijatelje ne treba neprijatelje: “U politici nema nikakvih prijateljstava i neprijateljstava, mi smo svi odgovorni ljudi i zastupamo određena načela. Svrha političkih stranaka je da izlaze na izbore i nude svoje programe, a ne da egzistiraju samo na papiru i putem različitih koalicija parazitiraju u političkom životu. Ključan primjer je ono što se naziva Hrvatskom narodnom strankom”.

Komentiraj