HASANBEGOVIĆ O AFERAMA: Ovo je kokošarska politika samo zbog držanja vlasti

Podijelite članak

hasanbegović, sabor

U emisiji Otvoreno HRT-a raspravljalo se o aktualnim aferama koje potresaju HDZ, kako je moguće da cure informacije iz policijskih istraga te kako će završiti afera SMS-ovi.

Među gostima bio je i Zlatko Hasanbegović, politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku.

“Ovo sve ima političku pozadinu jer nema sumnje da je sve tempirano. Ovdje je načelno priča o korumpiranom pravosudnom sustavu koji je, znam da će mi sada mnogi zamjeriti što to kažem, proizašao iz komunističke baštine”, rekao je Hasanbegović za HRT.

“Trebamo jasno reći da je najodgovornija nesposobna, slaba i korumpirana politika koja je proizvela ovaj sustav i koja nije bila u stanju provesti lustraciju u pravosuđu. Sve te ustanove kadrovira politika, oni određuju državnog odvetnika i ostalo. Ovo je kokošarska politika samo zbog držanja vlasti. Jedino politika može to riješiti.

Mene prozivaju kao organizatora prosvjeda u Vukovaru, ali da parafraziram premijera Plenkovića, baš su slatki kad to kažu jer znaju tko zapravo stoji iza toga. Žele skrenuti pozornost sa svoje nemoći. To su notorni populisti. Ja podupirem svaku artikulaciju opće nezadovoljnosti rješavanjem srpskih ratnih zločina i to je moja jedina veza… U ovoj emisiji sam svojedobno antifašizam nazvao floskulom, ali još veća floskula od toga su institucije koje moraju raditi svoj posao”, rekao je Hasanbegović.

Komentiraj