HARAO PO CRKVAMA: Najveći plijen – jednom svećeniku odnio 24 ručna sata!

Najvećeg plijena domogao se u župnom stanu Blaženog Alojzija Stepinca na zadarskom Bilom brigu, gdje je odnio 24 muška ručna sata u vlasništvu svećenika.

Serijski pljačkaš crkvi, 32-godišnji Zadranin Frane B. osuđen je na Općinskom sudu u Zadru na bezuvjetnu kaznu od tri godine i šest mjeseci zatvora, javlja Zadarski.hr.

Zadranin je još 2017.godine opljačkao šest crkvi, samostan i župni stan u Zadru, pa još jednu crkvu u Zatonu i Crnom. U svom je pohodu prošao kroz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, Gospe Maslinske, sv. Frane, sv. Petra, Kraljice Mira, Srca Isusova, Rođenja Blažene Djevice Marije, Gospe Maslinske, Sv. apostola Petra i Pavla, samostan sv. Ivana Krstitelja, župni stan Blaženog Alojzija Stepinca, te pravoslavnu crkvu Sv. apostola Petra i Pavla.

Uzimao je škrabice s milodarima, a najvećeg plijena domogao se u župnom stanu Blaženog Alojzija Stepinca na zadarskom Bilom brigu, gdje je odnio 24 muška ručna sata u vlasništvu svećenika, a najmanjeg u Pravoslavnoj crkvi Sv. apostola Petra i Pavla u Crnom gdje nije pronašao ništa.

Iako je presuda Zadraninu izrečena još 16. studenog 2020. omaškom su izostavljene riječi kriv je nakon navođenja njegovih osobnih podataka, pa je sud ponovno objavio presudu.

Brković je uhićen u kolovozu 2017. kada su policajci banuli u kafić kraj zgrade suda na zadarskom Poluotoku i polegli na pod njega i svećenika kojem je, kako se ispostavilo, ukrao satove. Svećenik je tada pojasnio kako je nakon krađe svim urarima u Zadru i Zagrebu oglasio koji će se njegovi satovi naći na tržištu. U maniri detektiva dogovorio je navodnu kupnju jednog od satova ponuđenih na “tržištu”, a na sastanku se pojavio – Brković.