HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL: Bude li dobra atmosfera bacit ću više od 70 metara – kaže Perković

sandra perković

Predstavljen je program ovogodišnjeg, 66. Hanžekovićevog memorijala koji će se održati 5. i 6.rujna.

Zasad se još ne zna tko će nastupiti u muškom sprintu i hoće li skakati Blanka Vlašić. No atletskih zvijezda će svakako biti, a neka od zvučnih imena koja stižu na ovogodišnji Hanžek nabrojala je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga.

“Startne liste se iz dana u dan mijenjaju. Ono što sigurno znamo je da će biti najbolji u 110 prepone, imamo jaku konkurenciju u ženskom disku, Muller, Michon, najbolje cure dolaze u skoku u vis” kaže Brkljačić.

Sav posao organizacije i promocije Hanžeka napravile su naše atletičarke u Riju, istaknula je Brkljačić, te najavila neizostavno bacanje kugle kod Fontanama kod NSB-a.

“Građani još uvijek ne shvaćaju da ima dovoljno prostora na fontanama za bacati kuglu. Kugla je 5.rujna u 18.30, a miting 6.rujna u 18 h. Slika prijenosa bacanja kugle sa fontana će obići preko 60 zemalja” kaže Brkljačić. I ove godine Hanžek surađuje s Caritasom, pa će svaki posjetitelj meetinga dobiti privjesak akcije Za tisuću radosti. Najstariji atletski meeting s ovih prostora neće propustiti ni Andrea Ivančević.

“Volim konkurenciju jer me to uvijek ponese i pomogne mi da istrčim svoj najbolji rezultat i zato mi je drago da dolaze najbolje trkačice svijeta” kaže Ivančević.

Hrvatsku atletsku kremu predvodit će zlatna olimpijka Sandra Perković. Može li baciti disk preko 70 metara?

“Pa vidjet ćemo. Ako će atmosfera biti dobra, mislim da će biti, još ako će biti lijepo vrijeme i pun stadion. Prošle godine je disk dva puta pao na 70 m, zato molim organizatore da liniju stave na 70,10 kako bi bili sigurni kada padne”, poručila je Perković.

Teren na Mladosti obišla je gradska delegacija na čelu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Najavio je feštu nakon Hanžeka na Mladosti.

“Sad sam sa Sandrom i Ivanom u roku od 30 sekundi dogovorio da ćemo doček i proslavu naših olimpijaca proslaviti na najbolji način, ovdje kad se ugase reflektori udarit ćemo tulum do jutra ” euforičan je Bandić.

Kao i prijašnjih godina, ulaz na Hanžek je besplatan. Kako za program bacanja kugle, tako i za stadion Mladosti. No morat ćete ih fizički nabaviti, podsjeća Brkljačić.

“Svi će moći ući na stadion, ali 3. rujna od 9 ujutro dijelimo ulaznice, jer svatko mora imati ulaznice”, podsjetila je Brkljačić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!