HAK UPOZORAVA: Zbog vjetra i snijega brojna ograničenja u prometu

Zbog olujne bure u priobalju i snijega u Lici i Gorskom kotaru na snazi su brojne zabrane za pojedine skupine vozila, a ograničenja su i u pomorskom prometu.

Ceste su mokre i skliske u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorila je u razgovoru za Media servis Irena Belamarić iz HAK-a.

“Situacija je da je posvuda i mokro i sklisko i itekako vjetrovito i u priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima tako da su na snazi brojne zabrane za pojedine skupine vozila, kako zbog vjetra u priobalju i snijega i susnježica u Lici i Gorskom kotaru, isto tako ograničenja su i u pomorskom prometu i trenutno zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta Rijeka Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.”

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

“Na Krčkom mostu zbog vjetra zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače na pojedinim cestama u Lici i Gorskom Kotaru, uključujući i autocestu A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac, te Rijeka -Zagreb, između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica. U prekidu su katamaranske linije Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist i Komiža-Biševo.”