HAK UPOZORAVA: Oprez, mokre i skliske ceste, magla i odroni

Ilustracija
Ilustracija

Počeo je posljednji povratnički turistički vikend. Na cestama se očekuju gužve, a iz HAK-a pozivaju na dodatan oprez zbog loših vremeskih prilika.

Zbog jake bure na krčkom mostu i Jadranskoj magistrali na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar usporava i promet autocestom A1.

Detaljnije o stanju na cestama iz HAK-a Andrej Prosoli:

“Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i hrvatskom primorju, a na cestama duž jadranske magistrale mogući su odroni.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A1 između Gospića i tunela SV. Rok.

Vozače molimo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama”, poručuju iz HAK-a, a prenosi Media servis.

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom preko Gornjeg Jelenja (DC3).

Na Krčkom mostu, brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag – Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, a dionica je otvorena za sav promet.

Vrlo je gust promet, kolone su:

A2 Zagreb-Macelj: pred naplatom Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je oko 1,5 km, a povremeno se zatvara tunel Frukov Krč.

A3 Bregana-Lipovac: pred naplatom Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.

A7 GP Rupa-Diračje: ispred graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km.

Istarski ipsilon: prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 3 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Krčki most: pred mostom u smjeru kopna kolona je od Omišlja.

Jadranska magistrala (DC8): pred graničnim prijelazom Pasjak u smjeru Slovenije kolona je oko 3 km.

IZVANREDNE SITUACIJE NA AUTOCESTAMA:

Prometna nesreća na autocesti A1 na ulazu kod NP Zagvozd, mole se vozači za dodatan oprez.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti Žuta Lokva-Senj (DC23) kod Vratnika, vozi se jednim trakom, naizmjence.

U većini su krajeva kolnici mokri i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas (26. kolovoza) je od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Komentiraj