HAK IZDAO UPOZORENJE: Ponegdje na kolnicima zimski uvjeti, snijeg, olujni vjetar, slaba vidljivost

Hrvatski autoklub (HAK) u nedjelju ujutro izdao je upozorenje zbog olujnog vjetra diljem obale.

Zbog jakog vjetra na državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za I. skupinu vozila na Krčkom mostu (DC102) (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Na autocesti A1 između vijadukta Baričevići i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, zbog olujnog vjetra.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici:DC42 Poljanak, DC218 Donji Lapac-GP Užljebić, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj (DC1), ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Zbog vode na kolniku zatvorene su lokalne ceste: LC67203 Kotezi-Dusina i LC67209 Prolog-Draževitići.

Zdravstvene promjene kod Brucea Willisa vidljive već neko vrijeme