HAJDUKOVIĆ PIŠE PLENKOVIĆU: Birači u Slavoniji dali su vam povjerenje – spašavajte radnike Megglea

Saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, a vezano za najavu o gašenju proizvodnog pogona tvrtke Meggle Hrvatska u Osijeku.

Sadržaj pisma prenosmo u cijelosti.

‘‘Poštovani gospodine Plenković, jučer je tvrtka Meggle Hrvatska d.o.o. najavila zatvaranje proizvodnje u Hrvatskoj, točnije u Osijeku, do kraja ove godine, zbog čega će 160 ljudi izgubiti posao. Radi se o tvrtki koja se bavi proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda i jedna je od rijetkih tvornica prehrambene industrije koja još postoji u Osijeku. radnike MeggleaU mandatu prošle Vlade često ste govorili o „Projektu Slavonija“ i kako se u istok Hrvatske jako puno ulaže. Poštovani predsjedniče Vlade, zbog takvih projekata, mahom infrastrukturnih poput društvenih domova i uređenja urbanih cjelina, niti jedan Slavonac i Baranjka se neće odlučiti ne potražiti svoju sreću negdje izvan naše regije, bilo dalje u Hrvatskoj ili još dalje u nekoj od zemalja članica Europske unije.

S druge strane, zatvaranje proizvodnje i gubitak radnih mjesta sigurno neće učiniti ništa dobroga ovoj gospodarski i demografski već opustošenoj regiji. Vjerujem da iz zagrebačke perspektive 160 radnih mjesta ne znači puno, no za gospodarske prilike u Slavoniji to je ogromna brojka. Egzistencija 160 obitelji je ugrožena, da ne govorim o poljoprivrednicima koji su proizvodili mlijeko za osječku mljekaru. Je li to ta sigurna Hrvatska o kojoj ste toliko govorili?

Iz perspektive Slavonije, Osijeka i radnika, sigurno nije. Među razlozima za zatvaranje proizvodnje u Osijeku, tvrtka Meggle Hrvatska navodi krizu u Agrokoru i krizu vezanu za epidemiju CoVid-19 virusa. Sigurno se na ovakav potez ne bi odlučili da je Vlada odlučnije i efikasnije odgovorila na obje spomenute krize. Gospodine Plenković, apeliram na Vas da učinite sve što je u vašoj moći kako bi spasili ova radna mjesta. Budite ono što gospodarstvenici traže u Vladi – partner, jer budete li se ponašali drugačije, bojim se da ćemo čitati o zatvaranju mnogih drugih tvornica diljem Hrvatske. Birači u dvije slavonske izborne jedinice su Vama i vašoj stranci dali veliko povjerenje. Nemojte ga iznevjeriti već u prvim danima nove Vlade‘‘, poručio je Hajduković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!