HAJDUK OSVOJIO KUP: Rijeka povela i pala s 10 igrača – junak Melnjak

Na Poljudu su igrali Hajduk i Rijeka finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Hajduk je nešto bolji. Ali bez opasnih prilika. A onda sjajna kontra i sretna 13. minuta za Rijeku. Obregon je idealno poslužio Drmića, on je izašao na jedan na jedan s Kalinićem, i ne griješi. Rijeka vodi 1:0. Išla je i provjera VAR-a, ali nema spasa za Hajduk.

Šok na punom Poljudu. Hajduk je potom pojačao pritisak. U 21. Krovinović je odlično pucao iz poluvoleja nakon što je ubacio Melnjak, ali pored gola. Hajduk se vraća u 23. minuti. Stara boljka Rijeke su prekidi. Sahiti je ubacio iz kornera, a Portugalac Ferro sjajno pogodio glavom za 1:1.

U 36. Hajduk je poveo 2:1. Opet Rijeka ima problem s prekidom. Sahiti je iz slobodnog udarca pronašao Livaju, a on je dodao Melnjaku, koji sigurno zabija za vodstvo.

U 41. novi problem za Rijeku. Kapetan Smolčić koji je imao žuti zbog prigovora, bespotrebno povlaći Livaju i Jović mu pokazuje drugi žuti – crveni i isključenje. Rijeka će cijelo drugo poluvrijeme igrati s igračem manje.

U nastavku umjesto Obregona ulazi kod Rijeke – Solano. U 56. Hajduk ima 3:1. Ponovno pogađa Melnjak. Teško je pogriješio Selahi, a Grgić je proslijedio loptu do Melnjaka koji je lako zabio.

U 63. Melnjak u prilici da postigne svoj treći gol. Naletio je na jednu odbijenu loptu, ali Labrović je sjajno obranio. Potom opet pogreška u obrani Rijeke, Livaja u prilici, ali Labrović brani.

Sastav Rijeke:
Labrović – Krešić, Velkovski, Smolčić – Ampem, Selahi, Čerin, Vukčević – Pavičić – Obregon, Drmić

Klupa: Zlomislić, Čestić, Murić, Lepinjica, Vuk, Solano, Bušnja, Stanić, Abass

Najveće iznenađenje u prvih 11 jest Jorge Obregon. Očekivao se Robert Murić.