HAJDUK OPET SRETNO: Lokomotiva mogla i do tri boda – završilo 2:2

Lokomotiva i Hajduk igrali su utakmicu 15. kola SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj, a Hajduk je bez suspendiranog Marka Livaje.

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić, a pomagat će mu Goran Pataki i Dino Knez. Četvrti sudac je Ivan Matić. VAR sudac je Marin Vidulin, a asistent VAR suca je Robi Kezele.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu, imao dva kornera za redom i veliku priliku u 8. minuti kada je lijepo centrirao Krovinovićm a Awaziem nije uspio iz blizine gurnuti loptu u mrežu.

Lokomotiva pokušava kontrama, Hajduk ima više loptu, opasniji je. Onda u 24. minuti opasna akcija Lokomotive, puca Tuci, ali od bloka lopta ide u korner. Iza toga Stojković puca glavom pokraj gola Kalinića. Opalio je i Kulenović, ali u ruke Kalinića. Lokomotiva sve bolja.

Kod Hajduka ulazi Simić umjesto ozlijeđenog Eleza u 33. minuti. U 44. solidna naguravanje na terenu. Počelo je kada je Mikanović išao grubo na Stojkovića, a onda ga na podu još potezao. I umjesto crvenog za Mikanovića, dobili su žuti Milićević, Mikanović i Grgić, koji je na Hajdukovoj klupi. Potom karton žuti i za Fossatija.

Na kraju prvog poluvremena veliko naguravanje i imalo su pale šake među igračima.

U nastavku u 54. puca Tuci ali ravno u Kalinića. U 57. dvije promjene kod Hajduka. Čolina i Grgić su ušli, a Biuk i Fossati izašli. Minutu kasnije silovita kontra Lokomotive, Kalinić je bio na podu, a Kulenović promašio s par metara praktički prazan gol. Umjesto da gurne loptu u mređu iz blizine puca preko gola. Najveća prilika na utakmici.

Potom napada Hajduk, i za razliku od Lokosa zabija. Sahiti dobija loptu od Grgića i puca s 20 metara i pogađa kut za 0:1. U 63. Aliyu je ušao umjesto Milićevića. Nešto kasnije Krovinović daje Mlakaru, koji je sam i zabija za 0:2.

U 73. prekid. Scene poznate za Torcidu. Lete baklje na teren. u 77, velika prilika za Lokomotivu! Pivarića iz slobodnog udarca ubacuje, ali Bubanja na metar od gola ostaje malo kratak.

U 82. ozlijedio se Kalinić kojeg su iznijeli s terena. Ulazi Sentić. U 88. smanjuje Lokomotiva na 1:2. Zabija Aliyu. Sjajno mu je dao Tuci a on je ubacio u praznu mrežu. Šest je minuta nadoknade. Lokomotiva je sabila Hajduk u 16 metara i u šestoj minuti nadoknade golčina Tucija za 2:2. U zadnjim sekundama fenomenalni Sentić na golu spašava Hajduk od poraza.

Pivarić je pucao izvana, lopta se odbila od bloka i krenula u sami kut gola, no Sentič to skida.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)