HAJDUK ODLUČIO: Novi je trener Valdas Dambrauskas, koji je vodio Goricu

Litavski nogometni stručnjak Valdas Dambrauskas (44) novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub.

Dambrauskas će na Poljudu zamijeniti Šveđanina Jensa Gustafssona koji je dobio otkaz, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Dambrauskas se tako vraća u Hrvatsku naakon što je od veljače 2020. do siječnja ove godine vodio Goricu nakon čega je preselio u Ludogorec što je bio i njegov posljednji trenerski angažman prije dolaska u Hajduk.
– Valdas Dambrauskas je trener koji je tijekom svoje karijere vodio vrlo dobro organizirane i uspješne momčadi koje je svojim trenerskim znanjem nadograđivao. Uvjeren sam da će nam donijeti novu energiju i da će svojim znanjem te iskustvom doprinijeti unaprjeđenju kvalitete u svim segmentima nogometne igre, kazao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

– Profil je trenera koji prije svega traži uspostavu pozitivnog odnosa s cijelom momčadi što smatramo temeljnim preduvjetom za uspjeh. Preferira rad s igračima snažnog karaktera, smatra da je rad s takvim profilom igrača bitan za uspjeh i dolazak do najviše nogometne razine. Mišljenja sam da će uz sve navedeno u relativno kratkom roku podići razinu kvalitete naše igre, vrijednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju momčadi, potrebnu u borbi za trofeje, dodao je Nikoličius.

Dambrauskas je rođen u Pakruojisu u Litvi 7. siječnja 1977. godine. Iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada u nogometu koje je započeo u nogometnim Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda, a prvi seniorski trenerski angažman dobio je u Kingsbury London Tigersima koje je vodio od 2007. do 2010. godine.

Zatim je u sljedeće dvije godine radio kao izbornik U-17 i U-19 reprezentacije Litve, a u tom periodu bio je i pomoćni trener u litvanskom Ekranasu da bi 2014. godine preuzeo samostalno vođenje Ekranasa. Ubrzo prelazi na mjesto glavnog trenera Žalgirisa gdje se zadržao do 2017. godine te je u tom periodu osvojio tri uzastopne titule. Prije dolaska u Goricu radio je neko vrijeme kao trener latvijskog RFS.