HAJDUK ODGOVORIO ŠUKERU: Evo što su poručili Splićani u svezi europskog Superkupa

šuker, kos

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, koji ide po novi mandat na izbornoj skupštini 22. prosinca, uputio je pismo predsjedniku Hajduka Ivanu Kosu i gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari u s prijedlogom da razgovaraju o eventualnoj kandidaturi Splita za domaćinstvo UEFA Superkupa 2020. godine.

Podsjetimo, Šuker je predložio da se sastanu u ponedjeljak 18. prosinca, a u pismu je među ostalim naveo:

“Smatram kako bi stadion Poljud sa svojom prepoznatljivom vizurom te grad Split, kao provjereno turističko odredište, bili odlično odredište za utakmicu UEFA Superkupa. Vjerujem da zajedničkim snagama Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduka, uz podršku grada Splita, možemo izraditi kvalitetnu kandidaturu koja bi imala šanse pobijediti u nadmetanju za ovaj veliki nogometni spektakl. Hrvatska nikada nije bila domaćin takve utakmice i vjerujem da nam je ovo dobra šansa dovesti u Hrvatsku europsku nogometnu kremu i tisuće navijača iz cijele Europe, dok bi slika s Poljuda otišla u cijeli svijet”.

Sada je stigao odgovor iz Splita, koji prenosimo u cijelosti:

”Poštovani gospodine Šuker,

žao nam je što zbog nepotrebnog zadržavanja UEFA-inog dopisa u ladicama HNS-a više nema vremena za odgodu već dogovorenih obaveza kako bi se predstavnici Kluba i Grada Splita odazvali na sastanak.

Obzirom da je interes i Hajduka i Grada Splita konkurirati za kandidaturu domaćinstva UEFA Superkupa, molimo Vas da nam hitno dostavite svu raspoloživu dokumentaciju.

Naša administracija će odmah po primitku iste prionuti proučavanju i pripremi dokumentacije te se adekvatno pripremiti za sastanak s predstavnicima HNS-a, koji predlažemo neposredno nakon 22.12.2017. godine. Takav pripremljeni sastanak će zasigurno biti konstruktivniji od alibi sastanka u promidžbene svrhe.

Drago nam je što je HNS odlučio kroz ovaj proces kandidature pokazati želi li stvarno dati doprinos razvoju hrvatskog nogometa koji se igra i u Splitu ili još jednom pokušava zamazati oči javnosti, na što će nam rezultat istog dati odgovor.

S poštovanjem,
HNK Hajduk š.d.d.”

 

Komentiraj