HAJDUK LAKO DO BODOVA: Nemoćna Gorica kapitulirala u prvom poluvremenu

Gorica i Hajduk u Velikoj Gorici igrali su susret 26. kola SuperSport HNL-a.

Na početku neobična situacija. Kad se mjerila visina golova otkriveno je odstupanje od 10 centimetara između dva gola. No, sve je brzo riješeno.

Nakon početnog ispitivanja Hajduk je stisnuo Goricu i prva se velika prilika ukazala u 13. minuti. Dajaku je poslao odličnu loptu u šesanesterac, a Krovinovićpuca  malo pokraj stative.

Hajduk je bolji i u 22. vodi. Nakon što je Benrahou odlično ubacio iz kornera, nitko nije čuvao Livaju, koji glavom lako zabija za vodstvo Hajduka.

U 31. je 2:0 za Hajduk nakon sjajne akcije Livaja je odlično proigrao Mikanovića, koji ubacuje u sredinu, a tamo obrana Gorice griješi i Benrahou zabija.

U 42. nova velika pogreška obrane Gorice i 3:0 za Hajduk. Pršir i Štiglec na centru su promašili loptu, koja ide do Livaje. On nalazi Dajakua, koji puca u blok. Lopta se odbila prema Baniću, koji je reagirao katastrofalno, pa mu je loptu ispred ruku glavom u gol izbio Pukštas za velikih 3:0.

Gorica igra katastrofalno i baš ništa nije pokazala.

U sdrugom dijelu Hajduk je držao rezultat. a Gorica nešto pokušavala.  U 73. minuti prva prilika. Pršir je odlično ubacio iz slobodnjaka na drugu stativu, a tamo je Štiglec glavom pucao pokraj gola.

U 86. je moglo biti i 4:0 za Hajduk, ali nakon udarca Prpića uspio je Maloča izbaciti sa crte.

U 88, je Kalik na dodavanje Sigura promašio nemoguće. Gorica je na kraju i dobro prošla.

GORICA: Banić, Krizmanić, Maloča, Munksgaard, Mrzljak, Lazarov, Štiglec, Pršir, Mitrović, Rukavina, Matavž,

HAJDUK: Lučić, Mikanović, Šarlija, Elez, Diallo, Sigur, Krovinović, Pukštas, Benrahou, Dajaku, Livaja.