HAJDUK IDE NA VILLARREAL: Vitoria zabila u 5. minuti – i to je bilo sve

Hajduk je igrao uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige, nakon što je prošli tjedan na Poljudu rezultatom 3:1 pobijedio Vitoriju Guimaraes te u Portugalu brani prednost.

U slučaju pobjede Hajduk će u zadnjoj kvalifikacijskoj rundi Konferencijske lige igrati protiv Villarreala.

Nažalost, poćelo je loše po Splićane jer su domaćini poveli već u 5. minuti. Sjajno je pogodio Anderson s ruba kaznenog prostora, iz voleja. Kalinić je bio nemoćan. Vitoria je i dalje opasnija.

Onda Hajduk uspostavlja ravnotežu i u 23. je mogao zabiti. Sjajan Bijeg Čuline. izašao je sam na vratara Varelu, pokušao ga je prebaciti, ali pucao je preko gola. U 27. lijepo ubacuje Krovinović, ulijeće Čolina, ali ne uspijeva glavom.

U 35. prilika za Vitoriu. Iz slobodnjaka lopta do Mumina, on vraća u peterac, ali srećom Anderson malo kasni. U 45. umalo tučnjava. U gužvi je Silva udario rukom u lice Sahitija. Sudac nije vidio, a VAR provjere nema. Prošao je samo sa žutim.

U drugom dijelu Borevković je ušao umjesto Simića, a umjesto Antonina ušao je Jota Silva. U 55. prilika opet za Andersona. Sjajno ga je poslužio Jota, ali je udarac Andersona u zadnji tren blokirao Elez.

U 62. Dambrauskas mijenja Čolinu za Biuka, Čolina nije baš dobro to prihvatio. Velik pritisak domaćina. To je možda prilika za kontru Hajduka. I to se događa u 68. Biuk je slomio svog čuvara.poslao sjajnu loptu, ali je Livaja završio u mreži umjesto lopte koju je promašio.

Čini se kako Dambrauskas zatvara utakmicu – izlazi Sahiti, a ulazi stoper Awaziema. U 77 minuti oštar start Tiago Silve na Krovinoviću, dobija drugi žuti, ša Vitoria ostaje s 10 igrača. Raste nervoza kod domaćina.

Još dvije zamjene kod Hajduka – izlaze Mikanović i Vuković, a ulaze Lovrencsics i Atanasov. 86. je minuta.

Četiri minute nadoknade. Lete stolice i boce na teren. Navijači domaćina prave nered. Igrači ih smiruju. Drama na kraju. Dva opasna kornera i kraj. Uslijedilo je kratko šakanje igrača na kraju.

Obračunavaju se i stručni stožeri.

Vitoria: Varela, Miguel, Amaro, Mumin, Ogawa, Andre Almeida, Pains, Tiago Silva, Lameiras, Anderson, Antonin.

Hajduk: Kalinić, Mikanović, Simić, Elez, Melnjak, Vuković, Grgić, Krovinović, Sahiti, Livaja, Čolina.