HAJDUK BOLJI U MAKSIMIRU: Livaja kaznio dosta anemični Dinamo

U Zagrebu su po kiši i lošem vremenu derbi igrali Dinamo i Hajduk u 18. kolu HNL-a.

I jedni i drugi krenuli su u utakmicu željni pobjede. U 13 minuta Hajduk čak četiri puta u zaleđu. Nema nekih prilika niti na jednoj strani. Čini se kako je Hajduk nešto bolji u akcijama, nasrtljiviji. Dinamo igra vrlo oprezno.

Onda je u 21. minuti sijevnula akcija Dinamo. Ademi kreće u kontru, nalazi Menala, koji iz dobre prilike puca pokraj gola. Dvije minute kasnije slobodni udarac za Hajduk, sjajno puca Livaja, ali još bolje brani Livaković. Hajduk opet bolji, ima više loptu u nogama.

Prošle su 33 minute u taktičkom nadmudrivanju, kao da je novom treneru Dinama Kopiću bitno ne izgubiti, a ne pobijediti. Neka čudna “ziheraška” igra.

U 30. minuti Mišić puca pokraj gola, Dinamo još nema udarca u okvir. Dinamo pojačava tempo. Puca Ademi s 15 metara u blok Nekoliko kornera Dinama za redom. U 40. Šutalo puca izbliza ravno u ruke Kaliniću. U 45. Menalo je izborio korner, ali sudac Lovrić nije dopustio da se izvede, svirao je kraj. Ademi je kao kapetan poludio.

Na startu drugog dijela kod Dinama Ristovski je zamijenio Moharramija, a Gojak je zamijenio Menala. U 50. puca Gojak, ali ravno u Kalinića. U 53, pokušava Atanasov, ali u ruke Livakovića.

Dinamo i dalje neaktivan, gosti energičniji, i u 60. Hajduk vodi 0:1. Elez nalazi Livaju koji bježi Theophile-Catherineu i prebacuje loptom Livakovića. Potom Izlazi Oršić, u igri je Andrić, a umjesto Mišića ulazi Tolić.

Dinamo se probudio nakon gola, ali Hajduk ne pušta. Ubacuje svježe igrače. Izašli su Atanasov i Lovrencsics, a ušli Vuković i Čolina. U 82. sjajno se rješava nekolicine igrača Petković, puca, ali se lopta odbija o odlazi u korner. U 84. sjajan prodor Ivanušeca, lopta tutnji kroz peterac, ali Tolić ju ne uspijeva gurnuti u gol.

Hajduk zatvara utakmicu, izlaze Ljubičić i Krovinović, a u igri su Sahiti i Simić. Igra se pet minuta sudačke nadoknade. U 91. velika prilika za Štefulja ali on puca pokraj gola.

I onda u kontri opet Livaja bježi i za 0:2 zabija Sahiti.

Dinamo: Livaković – Moharrami, Šutalo, Theophile-Catherine, Štefulj – Mišić, Ademi – Menalo, Ivanušec, Oršić – Petković

Hajduk: Kalinić – Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak – Fossati, Atanasov, Krovinović – Biuk, Livaja, Ljubičić

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!