HAJDAŠ DONČIĆ PIŠE OREPIĆU: Je li policijska racija u KSET-u povezana s konzervativnom revolucijom?!

Podijelite članak

siniša hajdaš dončić

U klubu studenata elektrotehnike u Zagrebu – KSET-u policija je obavila raciju, a Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov saborski zastupnik, ima zastupničko pitanje za ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, koje je objavio na Facebooku.

Pismo objavljujemo u cijelosti:

“Poštovani gospodine Orepiću,

U zagrebačkom klubu studenata elektrotehnike, “KSET”, u petak 25. studenog 2016. (petak) provedena je akcija zagrebačke kriminalističke i intervente policije koja je prekinula koncert grupe Svemir, u klubu koji je istog dana dobio priznanje Hrvatske glazbene unije za doprinos domaćoj sceni u zadnjih 40 g. djelovanja. Koncert je prekinut bezrazložno, te po izvršenoj radnji, jasno je bilo da nije bilo nikakvih razloga za učinjenje istog.

Postavljam vam pitanje kao Ministru unutarnjih poslova (čuo sam da ste bili aktivist, pa tim više), o kakvoj se strategiji organa prisile radi? Da li su u fokusu akteri supkulture, da li se udara na mjesta koja drugačije razmšljaju? Kakva se to poruka šalje i što može očekivati kulturna scena na ovim prostorima? Kako tumačite da je interventna policija upala u pola koncerta grupe Svemir u prostoru KSETA (Vi kao bivši aktivist, sigurno znate što je KSET), jer klub studenata elektrotehnike nije sigurno okupljalište krim miljea. Gospodine Orepiću da li je to zastrašivanje ljudi koji ne konzumiraju mainstream sadržaje?; da li se vraćamo u devedesete godine, (sjetite se Samobora i punk koncerta) i ovo je samo uvod u represiju prema urbanoj kulturi? Koji su rezultati akcije KLUB KSET? Što se može očekivati u budućnosti? Da li je to povezano s konzervativnom revolucijom koja ide kroz pritisak raznih konzervativnih elemenata, udruga i društva koje su povezane uz ideju konzervativizma.

Gospodine Orepiću, društveni život, pravo na izlazak pa i na mjesta koja nisu dio hrvatskog mainstreama jedno je od temelja slobode. Struktura socijalnog života, uređenje građanskog društva, socijalna solidarnost, identitet, društveni kapital prostora, temeljne su odrednice modernog društva, koje je otvoreno i u kojem želimo živjeti, dakle kada je otvoreno prima najbolje informacije i radi”.

Komentiraj