HADŽIHAFISBEGOVIĆ O ODLASKU NADAREVIĆA: O Bože, kako mi je teško, odavno sam te zaključao u srce

Poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović doznao je za smrt svog prijatelja glumca Mustafe Nadarevića od njegovog sina Aše.

Na Facebooku je objavio dirljivu objavu:

“Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević.

Prije skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu Otac na službenom putu Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova. Svakako je film Pjera Žalice Kod amidže Idriza najznačajniji poslije Oca.

Radili smo u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, kakva je to glumačka veličina bila… Radili smo 12 godina kultnu seriju Lud zbunjen normalan i roman se može napisati sa tog seta koji je trajao toliko godina. Osobni trijumf talenta, Mujica je doživio u svom matičnom teatru HNK u Zagrebu.

Njegovi Glembajevi, Sirano de Beržerak, Gogoljevi i Čehovljevi junaci bili su vrh, golemi vrh glumačkog posla.

O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno. Falit ćeš i svima onima koji su te poštovali i voljeli.

Molim Uzvišenog Gospodara svih svjetova da ti podari lijepi Džennet i tim Džennetom vječno hodio. Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao. Putuj dobri čovječe, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj”, poručio je glumački velikan Emir Hadžihafizbegović.

Odgovori