HADŽIFEJZOVIĆ O PREDSJEDNICI: Plava, zgodna, obrazovana, svjetska cura…i onda kaže to što kaže

senad hadžifejzović

U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je Senad Hadžifejzović, hrvatskim medijima poznatiji nakon pisma predsjednici Grabar Kitarović i male rasprave sa Zoranom Šprajcom.

Novinarstvom se bavi od 12. godine, kaže, kada je objavio prvi tekst. Za sebe će reći da je novinar, niti vlasnik televizije, niti voditelj, niti zvijezda.

Volite li previše Kolindu kad pišete da je senzualna i treba joj terapija, pa da je plavuša, pa da izaziva tradicionalno muška osjećanja. Je li bilo seksistički ili je bio samo humor?” – pitao ga je Stanković, na što je Hadžifejzović rekao: “Bio je to sarkazam. Ako se na hrvatskom jeziku za seks kaže fizikalna radikalna terapija, ne mrdam iz Zagreba. Ako je to ta situacija ja sam onda seksualni manijak. Opušta me to.”

Ono što je bitno je da joj u pismu poručujem i kažem – ne može draga predsjednice vjera postati radikalna nego grupe, pojedinci i organizacije… Doživio sam satisfakciju kad je u Večernjaku to doslovce ponovila. Čak je otišla korak više i približila islam i kršćanstvo i istaknula zajedništvo. Siguran sam da je obrazovana, svjetska cura, svjesna svoje pozicije…

Ja sam nju doživio bolje, kao promjenu, više nego većina Hrvata. Dobra je promjena poslije Josipovića…Žensko, plava, lijepa je, zgodna žena i onda je napravila potez veličanstven prema našoj zemlji. …Majke Srebrenice su je primile i stavila je maramu, stavila je šamiju. I onda su je te žene koje su izgubile po 5,6 sinova proglasile kraljicom Balkana. Ona je kao katolkinja sa svojom skrušenosti bila tamo kao muslimanka. I poslije toga ode i kaže to što kaže.”

Rekao je i što je prava poanta pisma: “Kada se god skupi neko političko smeće u neki kontejner u Hrvatskoj, Srbiji a možda i Crnoj Gori, to se donese i istrese u BiH. Kad se skupe neke fekalije političke u kantu one se donesu u Bosnu i Hercegovinu i istresu ih tamo.”

Bio je opet kritičan prema Zoranu Šprajcu: “Što reći o Šprajcu – nije novinarstvo dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas. Treba imati i znanje. Novinarstvo je znanje. On ga nije imao, jer da je imao ne bi uvrijedio stećak. Žao mi je što je to uradio, da je bio duhovit ne bi mu odgovorio….Nisam mu htio odgovoriti jer je bio neduhovit. Odgovorio sam zbog stećka. Ne diraj mi stećak. Ako nemaš odnos prema grobu Jovanovića i Šprajca, mi imamo. Srbi, Bosanci, Hrvati, to je naš simbol.. .. Svi imamo isti odnos prema njemu, svi se tučemo oko njega. On je naš.”

Podsjetnik:

VIDEO: SEKSIZMIMA PO PREDSJEDNICI – Pogledajte što je sve izrekao komentator Face TV-a – pogledajte OVDJE.

VIDEO: U OBRANI PREDSJEDNICE – Pogledajte kako je Šprajc vratio “servu” kolegi Hadžifejzoviću s Face TV-a – pogledajte OVDJE.

VIDEO: HADŽIFEJZOVIĆ NOVINARIMA U HRVATSKOJ – “Hej, vi ovo, ako smijete” – žestok napad na Zorana Šprajca – pogledajte OVDJE.

Komentiraj