HAC UPOZORIO VOZAČE: Evo što savjetuju u vrijeme vrućina i gužvi

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) apelirali su u petak na dodatnu opreznost u vožnji zbog velikih vrućina i gužva na cestama.

HAC u svom priopćenju poziva na dodatan oprez na cestama i autocestama ovoga vikenda zbog izrazito gustog prometa i vrućina.

Vozače poziva na često pogledavanje na brzinomjer i držanje razmaka, te na praćenje prometne signalizacije i uvjeta na cesti. Također u automobilima uvijek treba biti neke tekućine, a vozači se trebaju redovito zaustavljati na odmorištima zbog visokih vučina.

Kao glavne uzroke prometnih nesreća HAC navodi brzinu, umor, nepažnju vozača i vožnju pod utjecajem alkohola.

Također apeliraju da vozači primjenjuju hitni koridor kako bi hitne službe u što kraćem roku stigle do mjesta prometne nesreće i povrijeđenih osoba. Hitni koridor formira se tako da se vozila u desnoj prometnoj traci miču udesno, a vozila u lijevoj prometnoj traci ulijevo.

Prije polaska na put savjetuje se informiranje o stanju na cestama na prometnom servisu HAK-a ili na njegovoj web stranici. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnici se informiraju putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!