GUŽVE NA CESTAMA: Zbog jakog vjetra neke zabrane na dijelu Jadranske magistrale

Prvu srpanjsku subotu obilježile su velike gužve na državnim cestama, autocestama te granicama diljem zemlje, a poteškoće u prometu očekuju se i danas.

Izvor: Media servis

Navale su zabilježene i u trajektnim lukama u Dalmaciji. Jelena Ivulić iz Jadrolinije za Media servis je izjavila kako su krenuli u odličnom ritmu te ovaj vikend očekuju preko 62 000 putnika i 13 000 vozila.

“Što se tiče linija, od 1. srpnja krenuli smo s punim kapacitetom ljetnog plovidbenog reda. Trajekt prema Supetru smo povećali s dosadašjih 12 na 14 linija, otok Vis je na 3 linije, otok Šolta na šest. Starigrad je na sedam linija, od 24.lipnja. Kako nam je startala noćna linija, naše prodajno mjesto u Splitu radi 24 sata. Dostupni smo u potpunosti našim putnicima. Neka se gužve nastave. Ovo je zaista pokazatelj da smo zasada u odličnoj sezoni.​”

​Turisti iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europe na Jadran stižu i avionima. Kakvo je stanje u Zračnoj luci Dubrovnik i doživljava li zračni promet svojevrsni “udar turizma” pitali smo korordinatora prometa Vladimira Romana.

“Promet je u porastu i nema nekih otkazivanja serija letova. Očekivanja su dobra. Promet je znantno veći nego u 2020. godini. Od početka godine promet je višestruko veći, čak 7 puta veći promet od nego što je bio lani. To je otprilike 70% prometa od rekordnog, onog iz 2019. godine. Očekujemo da će najmanje toliko promet biti i do kraja sezone.”

​Dodajmo kako HAK javlja da je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.