GUVERNER GAJDAJ: Potisnuli smo Ruse s oko 20 posto teritorija Sjeverodonecka

Serhij Gajdaj, guverner pokrajine Luhanska, izjavio je na nacionalnoj televiziji da su ukrajinske snage ponovno zauzele 20 posto teritorija koje su izgubile u Sjeverodonecku.

Izvor: Media servis

Gajdaj je poručio kako su događaji zadnja dva dana pokazali da Oružane snage mogu istisnuti neprijatelja. Dodao je kako su Rusi izgubili mnogo opreme i ljudi.

“Situacija je bila teška. Držali su oko 70 posto teritorija, ali potisnuli smo ih sa oko 20 posto. Našim snagama stiže pojačanje. Nije realno da će grad pasti u sljedeća dva tjedna iako su raspoređena ruska pojačanja.”

​Sjeverodoneck je fokus ruske ofenzive za zauzimanje istočne regije Donbasa. Rusija ulaže sve svoje resurse u njegovo zauzimanje.

Ukrajinska vojska priopćila je da je Rusija pojačala svoje snage i da je upotrijebila topništvo za izvođenje “jurišnih operacija” u gradu.

Ističu i kako ruske snage dižu u zrak mostove preko rijeke Sjeverni Donjec kako bi spriječile Ukrajinu da dovede vojna pojačanja i isporuči pomoć civilima.

Prema najnovijem izvješću Britanskog ministarstva obrane, Rusija kombinira zračne napade i masovnu paljbu kako bi predvladala u Donbasu.