GRUJIĆ VRATIO MEDVEDU: Stavljate me u kontekst nedostojno civilizacijskog trenutka

Veliku medijsku pozornost ovih je dana  izazvao  razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u kojem je ničim izazvan spomenuo i moje ime – piše u svom priopćenju Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika.

Iako je kampanja davno završila izgleda kako su i nadalje na sceni politikanstke igre što me kao čovjeka koji godina vodi Stranku umirovljenika u prvom redu žalosti. Da ne iznosim i druge epitete koje bih mogao izreći temeljem samo ovog sitnog djela iscrpnog monologa zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Kako bih svoju žalost umanjio osjećam potrebu upoznati javnost kako ona proizlazi između ostalog i iz godinama neprimjerenog statusa nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Osobito ugrađenog u izborni zakon. Pri tome jasno i glasno mogu ponoviti kako sam srpske nacionalnosti i hrvatskog državljanstva i nikada mi nije padalo na um glasati na listi srpske nacionalne manjine.

Zbog toga prezirem političke mešetare koji na tome godinama grade svoje poslovne i stranačke aktivnosti poput dugovječnih predstavnika srpske, talijanske, češke i ostalih manjina… Ovaj lažni demokratski dekor samo je farsa u interesu najvećih političkih stranka koje sa saborskim zastupnicima manjina uspješno manipuliraju i osiguravaju saborsku većinu. Pri tome ih nije briga što su Slovaci zakinuti jer predstavnik češke i slovačke manjine koji je oduvijek Čeh  nikada nije ništa uradio za Slovake, Rom za Crnogorce i Albance i tako dalje.

Nelogična i u Europskoj praksi potpuno nepoznata situacija da se toliko saborskih zastupnika osigurava manjinama uvedena je samo kako bi se osigurali privjesci saborskoj većini. Ova je činjenica potpuno jasna i običnom političkom laiku, a ne istaknutom političkom dužnosniku.

Stoga bi budući poptredsjedniče Hrvatske vlade kao osvjedočeni branitelj trebali smoći snage i javno o tome progovoriti. Umjesto da jednog pripadnika srpske manjine koji je lojalan građanin Republike Hrvatske i koji znade cijeniti sve što mu je ona pružila stavljate u kontekst nečega što je potpuno promašeno i nedostojno civilizacijskog trenutka.

U svako slučaju vama i vašoj vladi želim puno uspjeha i sreće u suradnji s nacionalnim mnajinama koje su posljednjih godina uz žetončiće  postale odlučujući politički faktor na hrvatskoj političkoj sceni. Sve dok se to ne promijeni neka vam Bog pomogne u realizaciji i zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa i integriteta  zbog čega ste bili nekoliko puta i ranjeni.

PISALI SMO:

MEDVED OŠTRO ŠKORI: Pozvao je u koaliciju Lazara Grujića, a sada stvara zabunu u odnosu prema manjinama – čitajte OVDJE.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj