GRUBNIĆ PROZVAO BANDIĆA: Vi niste inspekcija – zastrašujuća su svjedočanstva o azilu Dumovec

Zagrepčani, prijatelji kućnih ljubimaca, sve se više žale i izbose svoja svjedočanstva o nemogućim uvjetima u kojima se drže psi i mačke u azilu u Dumovcu, koji je baš tim povodom posjetio i gradonačelnik Milan Bandić.

Njegova “inspekcija” nije našla nikakve nepravilnosti, ali se mnogi, a među njima i modni stilisti Marko Grubnić, s tim ne slažu.

Na Instagramu Grubnić piše:

“Ne, gospodine Bandić, Vi niste inspekcija. Inspekcija će tek obaviti svoj posao, prije ili kasnije, to vam obećajem. Možda ne bi bilo loše da savjetujete ljudima koji primaju naš i Vaš novac za udrugu, da nikako ne spavaju mirno, jer mi od sada pratimo svaki njihov korak.

I ja osobno neću stati dok azil Dumovec ne postane ono što zaista treba biti – utočište ljudske humanosti, suosjećajnosti nad nevinim bićima koja su tamo završila zbog čovjekove okrutnosti. Tako da, poštovani gospodine Bandić, hvala vam još jednom na vašoj “inspekciji”, nije bila od koristi jer Vi očito niste dobar inspektor, ja osobno sam zaprimio jako puno svjedočanstava volontera koji su radili u azilu Dumovec i iz prve ruke vam mogu reći da su ta svjedočanstva zastrašujuća, opisuju stanje i rad u Dumovcu, a ono nije za “inspekciju” poput Vaše, već je za momentalnu smjenu ljudi koji tamo rade (istih onih s kojima ste jučer šetali dok ste obavljali “inspekciju”), i naravno najgoru moguću kaznu istih tih ljudi.

Azil Dumovec bi trebao biti mjesto na kojem će izmučene životnje ponovno steći vjeru u čovjeka, mjesto gdje će se upoznati s boljom stranom ljudskog karaktera od one koju su upoznale prvobitno i upravo zato je ova Vaša “inspekcija” toliko porazna. Žao mi je, očekivao sam više…

Ali ok, Vi očito bolje niste znali, mogli, smjeli. Mi znamo, možemo, smijemo i moramo… Jer čak i po zakonu smo dužnu zaštiti ta nevina bića, tako… Vidimo se uskoro”, napisao je Marko.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marko Grubnic (@markogrubnic)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marko Grubnic (@markogrubnic)

Odgovori