GRMOJA TVRDI: Malenica potvrdio, COVID potvrde na razini preporuke i nitko ne može biti kažnjen

Nakon Mostove najave referendumske inicijative ustavni stručnjaci potvrđuju da je Stožer odlukom o obveznom testiranju necijepljenih u potpunosti zamijenio Hrvatski sabor kao najviše predstavničko tijelo, poručio je saborski zastupnik te stranke Nikola grmoja putem Facebooka.

“Ustavni stručnjaci kažu kako u članku 47. Zakona na koji se Vlada poziva nema nijedne odredbe koja bi Stožeru davala ovlast da općim propisom regulira obvezu testiranja samo za određene kategorije građana, samo za određene službe, samo za određene prostore, samo za određene djelatnosti itd.” i slažu se da samo Hrvatski sabor može donositi takve propise koji u velikoj mjeri ograničuju prava i slobode građana, ali ih i diskriminiraju.

Osim toga na koalicijskom sastanku vladajuće većine, piše Grmoja na društvenim mrežama, pozivajući se na navode Jutarnjeg lista, ministar Malenica je potvrdio da su COVID potvrde na razini preporuke, a ne pravila koja bi pod prijetnjom kazne morali poštivati svi. Dakle, ne samo da pada u vodu Plenkovićev nalog da se kazni našeg Mira Bulja i ostale dužnosnike koji ne žele dijeliti građane nego nitko od građana ne može biti sankcioniran zbog nepoštivanja ove preporuke Stožera. Tek smo najavili referendum, a već su se počeli povlačiti, ali mi svakako idemo do kraja”, stoji u objavi.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!