GRMOJA OŠTRO O ČAČIĆU: On je politički mrtvi patuljak i može laprdati po medijima

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, gostovao je na N1 televiziji  i komentirao novu Mostovu interpelaciju o radu Vlade, a koja se tiče rasta cijena energenata.

“Načelno su se svi složili da opozicija treba nešto poduzeti, već duže vrijeme upozoravamo na neodrživo stanje, ogroman rast cijena ne samo energenata, nego i ostalih proizvoda”, rekao je Grmoja za N1.

Interpelacijom, istaknuo je, žele potaknuti raspravu o temi poskupljenja, ali i poslati poruku i javnosti i Vladi da mjere, koje se, kako je rekao, već duže vrijeme najavljuju, nisu dovoljne i da ih je trebalo puno ranije donijeti.

Odgovarajući na komentare da Most predvodi oporbu, Grmoja je rekao da ne može drugo “nego govoriti istinu”. “Tko je doveo guvernera u Sabor? Isto tako i glavnu državnu odvjetnicu kad se otvorila afera Žalac…”, rekao je Grmoja, dodavši da to ne znači da ostatak oporbe ne radi ništa.

“Činjenica je da je SDP razjedinjen, ostali su bez svoga kluba zastupnika. Činjenica je i da nam prelazi dio birača Možemo! Uzrok tome je odnos prema ovoj pandemiji, ali ja ne vidim zašto bi to poremetilo stanje u oporbi, mi po nekim pitanjima imamo jednoznačan stav”, rekao je Grmoja, dodavši i da je nepobitno da oporbene stranke oko pojedinih pitanja imaju različita mišljenja te da će te razlike uvijek postojati.

Komentirao je i izjavu Radimira Čačića, koji je rekao da je ministra obrane Mario Banožić potkapacitiran i da treba otići te to da nije bilo nikakve reakcije koalicijskih partnera.

“Radimir Čačić je politički mrtvi patuljak, kojeg se zapravo ništa ne pita. On može komentirati po medijima, ali da oporba uputi opoziv određenog ministra, njegova zastupnica će u Saboru glasati onako kako kažu vladajući. On može laprdati po medijima, ali od toga nema nikakvog učinka. Njegove izjave nemaju nikakvog smisla”, rekao je Grmoja.