GRMOJA OBJAVIO DOKUMENT: Evo e-maila kao dokaz za prevaru i izvlačenje novca u našim veleposlanstvima

Nikola Grmoja je nedavno gostujući na televiziji N1 teško optužio predsjednika vlade Republike Hrvatske riječima: “Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”.

“Ja odgovorno tvrdim da je Plenković upravljao odlukama DORH-a, da je DORH donio jednu odluku koja nije bila temeljena na činjenicama i argumentima, da je odbacio kaznenu prijavu u kojoj nikoga nije ispitao, čak ni podnositelja prijave. A jedini svjedok, sugovornik za odbacivanje kaznene prijave, je čovjek koji je prijavljen za korupciju. To pokazuje kako radi naš DORH. Ali tu Andrej Plenković štiti svoje prijatelje iz Ministarstva vanjskih poslova”, rekao je tada Grmoja.

Kao dokaz spomenuo je tada i jedan e-mail, koji je danas objavio na Facebooku, gdje je uz njega napisao:

EVO DOKAZA ZA PREVARU I IZVLAČENJE NOVCA U NAŠIM VELEPOSLANSTVIMA

Evo e-maila u kojem je žena veleposlanika Kušena sastavlja plan prevare da joj se izda fiktivno i protupravno rješenje za rad u konzulatu u Sydneyu, iako tamo nije boravila nego je bila sa suprugom u Canberri.

Nekoliko diplomata je sudjelovalo u provedbi tog plana i na kraju joj je protuzakonito izdano rješenje o fiktivnom rasporedu na mjesto gdje uopće nije radila ni boravila.

Svo vrijeme je bila sa suprugom u Canberri a iz konzulata u Sydneyu joj je konzul Petrušić svakog mjeseca uplaćivao oko 20.000 kn, a ukupno joj je isplaćeno nezakonito oko pola milijuna kn.

Unatoč ovim dokazima i javnom priznanju inspektora Božića pred Antikorupcijskim vijećem da su prekršeni pravilnici, DORH je bez istrage odbacio kaznenu prijavu diplomata Damira Sabljaka.

To su napravili isti dan kad je Plenković javno uputio zastrašujuću poruku DORH-u da odbaci tu kaznenu prijavu! Do dan danas DORH odbija dostaviti uvid u rješenje o odbačaju kaznene prijave Antikorupcijskom vijeću Sabora, ali i diplomatu Sabljaku koji ju je i podigao.

Komentiraj