GRMOJA IZBAČEN IZ SABORNICE: Nazvao je Zekanovića glupanom

Radni tjedan u Saboru počeo je burno. Na slobodnom izjašnjavanju zaiskrilo je između zastupnika HDS-a Hrvoja Zekanovića i MOST-ovaca.

Izvor: Media servis

Zekanović se osvrnuo na aferu u INA-i te poručio da u tom slučaju nema političke odgovornosti već da je pojedinac otuđio milijardu kuna.

Prozvao je tom prilikom i bivšeg SDP-ovog ministra Slavka Linića, ali i MOST i Božu Petrova kojeg je optužio da su oni inzistirali na arbitraži i MOL-u.

”Karamarko tadašnji predsjednik HDZ-a nije bio za to. Ali on je inzistirao i imao svoje eksperte koji su ga savjetovali – ajmo u arbitražu, dobit ćemo arbitražu. Hrvatska je izgubila arbitražu, ali tu nema političke odgovornosti. Božo Petrov nikada nije odgovarao, o toj temi se u Saboru, u hrvatskoj politici i u medijima ne govori da je Petrov oštetio državni proračun i Hrvatsku svojom političkom odlukom koja nema veze s mozgom za dvije milijarde kuna. Nemojmo imati dvostruka mjerila”.

Dužan mu nije ostao MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja kojeg je zbog paljbe uvreda na račun jednog zastupnika predsjednik Sabora Gordan Jandroković izbacio iz sabornice.

“Za HDZ nije najgore što su korumpirani, nego što ih brane glupani”, poručio je Grmoja.

‘Imali smo sad jednog glupana koji je napao Božu Petrova zbog inzistiranja na nastavku arbitraže.”Kolega Grmoja stanite.’

‘Ja nisam rekao tko je glupan.’

‘Neću Vas pustiti da nastavite dok ne objasnim zašto sam Vas zaustavio. Nazvali ste kolegu saborskog zastupnika glupanom.’ ‘Nisam.’ ‘Rekli ste.’

‘Ja sam rekao da glupani brane HDZ.’

‘Mogu li nastaviti?’

‘Ne možete’.