GRLIĆ RADMAN O PREDSJEDNIKU: Ponaša se kao milicajac ’45. kad se istjerivalo ljude iz crkve

“Hrvatska prepoznaje važnost Finske i Švedske kao visokorazvijenih zemalja kad je u pitanju vladavina prava i demokracija, Mislim da će njihovo članostvo u NATO savezu doprinijeti jačanju naše obrane i sigurnosti”, rekao je danas ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

“Ponovno smo čuli teze koje je iznio predsjednik države da treba staviti veto na širenje NATO-a. Naravno da te teze nanose štetu Hravatskoj, sramote nas i dovode u izravnu vezu pitanje rješevanja pitanja Hrvata u BiH i štete i njima. Začuđeni smo i zgroženi rječnikom. Izdajnik se rijetko može čuti u vokabularu demokratskih zemalja.

Moglo se čut ’45 kad su svi hrvatski patrioti bili izdajnici. Moglo se čuti i da će on progoniti kao đavao grešnu dušu… Nečuveno je da će on progoniti legalno i legitimno izabrena zastupnike u Saboru.

To nam nanosi strašno veliku štetu. Predsjednik se ponaša kao milicajac ’45. kad je istjerivao ljude iz crkve i progonio ih samo zato što su vjernici.

Stvara se percepcija Hrvatske kao incidentne države”, kaže ministar za N1, dodajući da se Milanović sada nudi kao spasitelj Hrvata u BiH, a otkrio ih je tek prije godinu dana.

Ponovio je kako predsjednik relativizira situaciju u Ukrajini i kako ima proruske stavove.

“Cijeli svijet je otpužio brutalnu rusku agresiju, a on još uvijek podržava Rusiju”, kaže Radman.