GRLIĆ RADMAN O PREDSJEDNIKU: Milanović je obični blefer, bio je Račanov batler i ulizica

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” govorio je o izborima u Bosni i Hercegovini, potezu visokog predstavnika Christiana Schmidta, a komentirao je i izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Rekli ste da je Schmidtova intervencija dokaz uspješne politike hrvatske Vlade, rekla je među ostalim voditeljica Jelena Mikovčić i dodala kako predsjednik Republike Zoran Milanović misli suprotno.

– Svojim prostačkim vokabularom zagađuje i na neki način toliko pojednostavljuje cijelu stvar u jednom ozbiljnom političkom trenutku za cijelu BiH. I stvarno, kada vidimo koji su bili napori i da rezultate imamo, jer treba slušati što kažu predstavnici Hrvata u BiH, onda možemo samo reći da je nažalost predsjednik Milanović običan blefer i politički dezorijentiran čovjek koji se sada našao u živom pijesku vlastitih laži, zabluda i krivih procjena. Vratimo se unazad i sjetimo se da je 2006., 2010. i 2014. godine podržavao Željka Komšića, a vjerojatno i 2018. godine. Prema tome, ono što se ovdje napravilo, ova Vlada u zadnjih nekoliko godina, a posebno u zadnjih nekoliko mjeseci, to je sve ono što je predsjednik Milanović trebao napraviti svojim angažmanom u jedno izrazito važno, formativno vrijeme, kada je bila mogućnost njegovog osobnog angažmana, čak i u vrijeme kada je on bio premijer, izjavio je u emisiji “A sada Vlada” Grlić Radman.

Istaknuo je da je Milanović širio određene tenzije.

Prisjeća se, kaže, da je Milanovića 1990. godine postavio za načelnika odjela za mir i sigurnost. Tu sam vjerojatno pogriješio, jer niti mira niti sigurnosti s njim, kazao je.

– Početkom 2000. godine kao Račanov batler i ulizica je pogrdnim riječima govorio o Hrvatima u BiH. Ne želim to niti iznijeti. Svjedok sam toga razdoblja kako se Milanović odnosio. Prema tome, treba se pokriti po ušima i šutiti i zahvaliti hrvatskoj Vladi što je učinila tolike napore i podržati zapravo sve ono što će kasnije uslijediti, rekao je Grlić Radman.