GRLIĆ RADMAN O IZBORIMA U BiH: Komšić je dobio glasove i zahvaljujući Zoranu Milanoviću

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na pressici je govorio o izborima u BiH i rekao da su, bez obzira na mobilizaciju hrvatskog glasačkog tijela, ovi izbori donijeli promjene osobito predstavnika bošnjačkom narodu.

Nezadovoljni su, kaže, preglasavanjem hrvatskog naroda, a to šteti budućim odnosima u BiH.

“Četvrti je put Komšić izabran glasovima bošnjačkog naroda, a vodi se kao hrvatski član Predsjedništva. Ostat će veliki teret u našim odnosima, jedna mrlja, rekao bih”, rekao je pa naveo:

“Važno je reći da izražavamo zadovljstvo zbog odluke Schmidta, u nametanju promjena u izborni zakon. To je veliki uspjeh ove Vlade jer sve što smo radili sve ove mjesece je Schmidt prepoznao.

Razgovarao je sa svima, pokušali smo mu pokazati važnost preglasavanja hrvatskog naroda u BiH, pokazati sve aberacije od 2002. godine kada su njegovi prethodnici donosili odluke na štetu hrvaskog naroda”.

Kritizirao je predsjednika Zorana Milanovića:

“Predsjednik države je naštetio procesima koji su se mogli kvalitetnije završiti. Zbunjivao je visokog predstavnika i ostale. Njegove izjave pridonijele su radikaliziranju političke scene u BiH”.

Smatra i kako je Komšić zbog predsjednika Milanovića dobio nekoliko desetina tisuća glasova, javlja RTL.