GRLIĆ RADMAN: Milanović je trebao biti na krunidbi Charlesa III. – neka shvati što mu je posao

Obilježen je povijesni dan za Ujedinjeno kraljevstvo. U Westminsterskoj opatiji u Londonu okrunjeni su kralj Charles III. i njegova supruga Camilla.

Izvor: Media servis

Višesatnu ceremoniju pratili su milijuni ljudi diljem svijeta. Zvona, trube i zvuk počasnih plotuna obilježili su trenutak u kojem je Charles III. postao 40. monarh okrunjen u Westminsterskoj opatiji.

Uz povike “Bože, čuvaj kralja” ponio je krunu svetog Edwarda, zlatni i sveti simbol monarhove vlasti, koja se koristi samo jednom za vladavine kralja. Posljednji je put korištena 1953., prilikom krunidbe kraljice Elizabete.

Hrvatsku je u Londonu predstavljao šef diplomacije Gordan Grlić-Radman, a predsjednik Zoran Milanović svoj dolazak je otkazao zbog kvara na službenom zrakopolovu.

To je komentirao naš ministar vanjskih i europskih poslova.

“Kada je pitanje je li predsjednik Milanović trebao doći – trebao je. To je nedvojbeno. Neka se konačno prihvati svog posla jer on mora znati što su mu prioriteti.

U Ustavu piše da predsjednik države predstavlja svoju državu u inozemstvu, a on to ne čini.

Mora shvatiti i razumjeti što zapravo predsjednik radi. Nekoliko predsjednika mi je potvrdilo da su došli komercijalnim letom, dakle predsjednik Milanović je trebao ovdje biti.”