GRČKA U STRAHU OD NOVIH NEREDA: Igraju se nove utakmice – uhićeni idu pred tužitelja

U Grčkoj je, nakon huliganskih nereda u kojima je ubijen 29-godišnji mladić iz te zemlje, policija uhitila stotinjak osoba, uglavnom navijača iz Hrvatske.

Osude divljaštva stižu sa svih strana.Svih 94 uhićenih osoba koje je grčka policija privela jučer nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama bit će izvedeni pred tužitelja.

Još petorica Hrvata koji su navodno sudjelovali u skupini koja je izazvala krvave incidente u Nea Filadelfia dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA, javlja HRT.

Osim toga, jučer je u Kakaviji uhićen i 19-godišnji Hrvat koji je autobusom pokušavao otići iz Grčke u Tiranu.

Nakon jučerašnjih navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima.Prema informacijama, procjenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u bijegu, a u tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva.

Mediji su jučer javili kako je zbog ubojstva 29-godišnjeg Michalisa, navijača AEK-a, uhićen Grk, što nije službeno potvrđeno.Tri Grka i jedan Hrvat su i dalje u bolnici “Red Cross” nakon sukoba u Nea Filadelfiji.

Jedan 48-godišnji Grk se nalazi na odjelu neurokirurgije, 26-godišnjak je hospitaliziran s ozljedama glave, a 47-godišnjak je također trebao bolničko liječenje, navodi ovoga jutra Grčka radiotelevizija, ERT.

Danas igraju 3. pretkolo Lige prvaka Panathinaikos, čiji su huligani navodno također sudjelovali u obračunu s navijačima AEK-a, a suparnik je Olympique iz Marseillea.

Navijači s juga Francuske dobri su s navijačima AEK-a te se strahuje da bi moglo biti osvete.

Sutra su u Grčoj još dvije utakmice visokog rizika. Olympiakos u Pireju igra protiv belgijskog Genta, a Aris u Solunu dočekuje kijevski Dinamo.