GRBIN O ŠKORI: Kao kralj A. Karađorđević – između njega i naroda neće biti posrednika

Već je podosta reakcija i komentara na kandidaturu Miroslava Škore za predsjednika Hrvatske, a komentar je dao i Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a.

Grbin je na Facebooku usporedio Škoru s kraljem Aleksandrom Karađorđevićem i njegovim proglasom od 6. siječnja 1929., kad je proglasio diktaturu.

Grbin piše:

“Nastupio je čas, kad između Naroda i Kralja ne može i ne sme više biti posrednika. … Moju je dušu razdirao vapaj naših narodnih masa radnih i rodoljubivih, ali i namučenih, koje su rukovođene svojim prirodnim i zdravim rasuđivanjem, već odavno nazirale da se više ne može ići putem kojim se dosad išlo.”

Vjerujem da nisam jedini koji se sa satova povijesti sjeća ovog proglasa. Jednog od mnogih sličnih kojima diktator narodu poručuje da je došlo vrijeme da stvar preuzme u svoje ruke.

Različitog samo po tome što je taj diktator vladao i nad našom zemljom.

Vremena su možda drukčija, osobe su različite, ali tendencije iste. Miroslav Škoro je danas objavio svoju kandidaturu u kojoj je poručio da, ako on postane Predsjednik Republike, između njega i naroda neće biti posrednika.

Pametnom dosta.

grbin, faksimil