GRADSKI VIJEĆNIK ZADRA: “Muž mlatne ženu, otac baci djecu…je l’ tako ministrice Murganić?

Potaknut reakcijom ministrice Murganić koja je nakon užasnog događaja na Pagu odlučila „riješiti problem“ prijedlogom smjene ravnateljice CZSS-a Zadar Vesne Burčul, moram reagirati kako bih ukazao na sramotno prebacivanje odgovornosti ministrice, koja po ničemu ne zaslužuje dijeliti packe stručnim osobama u ovom slučaju.

Napisao je to u svom priopćenju Erol Gaši, gradski vijećnik SDP-a Zadar, koji u nastavku kaže:

“Prije svega, u normalno uređenim društvima, u ovakvim slučajevima ministar ili ministrica sam podnosi ostavku. Stvar je to kulture, morala i obraza ako/kad sustav zakaže.

Ministrica Murganić ne. Ministrica smatra da je sustav zakazao, ali nema moralnu odgovornost jer naravno da ona u svom mandatu sve radi savršeno.

“Tako vam je to u braku.” Muž mlatne ženu, žena padne niz stepenice, otac baci djecu s balkona. Tako je to, je l’ tako ministrice Murganić? Ovo gore je Vaš citat, od kojega nam se svima nedavno zaledila krv u žilama.

U današnjem pismu predsjednice sindikata Jadranke Dimić izašla je sva trulež sustava za koju je direktno odgovorna ministrica Murganić.

U Zadru, kaže predsjednica sindikata, nedostaje 20 (dvadeset!) socijalnih radnika za normalno obavljanje posla, nedostaje sredstava, automobila za odlazak na teren, a zastrašujuća je činjenica da svega 15 (!!!) stručnih radnika iz Odjela obiteljsko-pravne zaštite pokriva teren koji obuhvaća Zadar, Gračac, Pag i Obrovac!

Umjesto toga, u prijedlogu smjene ravnateljice, ministrica smatra kako treba održavati – edukativne radionice?!?

Dakle, umjesto više radnika za odlazak na teren, ministrica predlaže da i ovo malo radnika što ide na teren, bude u prostoriji u kojima će se održavati edukativne radionice.

Jer, da su bili na edukativnim radionicama ovih dana, sigurno se ništa od ovoga ne bi dogodilo.

Meni ne pada na pamet podleći niskim strastima i optuživati struku koja radi u nenormalnim uvjetima, a doista bih volio vidjeti tog veleuma koji može predvidjeti da će otac vlastitu djecu pobacati s balkona.

Volio bih kad bi konačno svatko od nas krenuo najprije od sebe, počevši od susjeda, rodbine, prijatelja, pa nadalje. Ljudi, ne zatvarajmo oči pred bilo kakvim znakom nasilja u obiteljima, ako ga vidimo.

To je jedini mogući način da se ovakvi slučajevi u budućnosti spriječe.

Nikakvi napadi na struku, nikakve smjene ravnatelja tu neće pomoći.

Pogotovo ne kad te smjene provode oni koji bi prvi, smjesta trebali otići!”