GRADSKA SKUPŠTINA: Glavna tema rebalans proračuna – oporba ga neće podržati

Rebalans proračuna Grada Zagreba na dnevnom je redu četvrte sjednice Gradske skupštine.

Izvor: Media servis

Aktualna gradska uprava i predlagatelj izmjena i dopuna proračuna, gradonačelnik Tomislav Tomašević, našli su se na udaru kritika oporbenih zastupnika.

Na prijedlog rebalansa oštro se referirao HDZ-ov Davor Filipović.

“Daje izjave o gradskim financijama kao da je pao s Marsa. Govori o uštedama od 400 milijuna kuna, a sada je gospodin Tomašević ovim grandioznim rebalansom proračun Grada Zagreba bez proračunskih korisnika smanjio za 5 800 000 kuna. Rebalans gdje se proračun smanjuje za 0,06 posto pokušava prodati kao ozbiljan rebalans”, istaknuo je Filipović.

Tomaševićevim dosadašnjim djelovanjem nisu zadovoljni ni zastupnici MOST-a, ali ni oni Domovinskog pokreta i Zelene liste koji su ranije najavili da neće podržati prijedlog rebalansa.

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović istaknuo je kako je proračun nerealan te najavio optimističnu borbu.

“Neke stvari koje su u dosadašnjem proračunu bile iskazane kao prihod, nikad se neće uprihodovati, prvenstveno mislimo na prihod od preko milijardu kuna od prodaje gradskih nekretnina, Gredelja, Paromlina, Zagrepčanke. Danas idemo proračun učiniti realnim, to je naš zadatak, uštede su kroz tri mjeseca napravljene, 400 milijuna kuna, koje su nažalost poništene novim računima koji su morali biti plaćeni za usluge koje su do sada izvršene.”

Dodajmo da su na dnevnom redu i financijska izvješća Zagrebačkog holdinga, ZET-a i drugih društava.