GRADONAČELNIK VRGORCA PRANIĆ: Neću dopustiti da među našim vatrogascima ima i droge

U Vrgorcu je vrlo uspješni gradonačelnik i donedavni saborski zastupnik Ante Pranić reagirao na pojavu da među vatrogascima u Vrgorcu, koje financira Grad sa 600.000 kuna, ima i onih koji konzhumiraju drogu.

U prosincu prošle godine bilo je nekoliko pozitivnih nalaza, a četiri se člana nisu odazvala na ponovno testiranje u prošli petak.

Gradonačelnik Pranić poziva i policiju na djelovanje, a oglasio se i na Facebooku, s porukom – dosta!

Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

Dosta! Nakon određenih reakcija građana, danas sam dao nalog zapovjedniku naših vatrogasaca da svi u DVD-u koje financiramo javnim novcem obave izvanredni liječnički pregled i kontrolu na moguće prisustvo nedozvoljenih opojnih sredstava.

Iako je današnji nenajavljeni pregled bio obavezan, pregled nisu obavili baš svi iz njima znanih razloga. Pohvaljujem većinu koja se odazvala i zadovoljila rezultatima. Ovo je druga nenajavljena kontrola nakon prve provedene u ožujku.

Nakon žutih kartona, idu crveni pa kome pravo, kome krivo. Nemam ovlasti u radu DVD-a, ali dok sam gradonačelnik ne mislim financirati one koje izbjegavaju testove, a još manje više biti slijep kraj zdravih očiju.

I ne samo to…ovaj status pročitat će mnogi pa ću biti do kraja jasan. Do sada sam molio odgovorne u MUP-u da krenu rješavati problem narkotika na našim ulicama.

Granično smo mjesto. Krenite u akcije i prestanite voditi politiku nezamjeranja u malom gradu inače je pitanje vremena kada će se pojaviti još jedan “Filip Zavadlav.”

Komentiraj