GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ. Završena je sanacija Domovinskog mosta

Završena je sanacija Domovinskog mosta u Zagrebu te je most danas pušten u promet, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Izvor: Media servis

“U ovih 10 mjeseci je na Domovinskom mostu saniran ovaj biciklističko-pješački dio. Napravljena je konstrukcijska sanacija. To su prvi takvi radovi nakon 2007., kada je most napravljen, znači nakon 15 godina. Koštali su 13 i pol milijuna kuna i to je nastavak ove priče, kada smo rekli da ćemo tijekom mandata potrošiti oko 400 milijuna kuna u ulaganja u sanaciju, posebice kontrukcijsko ojačanje svih mostova u Gradu Zagrebu. Dio toga ćemo financirati iz proračuna, a dio toga iz EU projekata.”

Tomašević je također izvijestio da je Vera Marelja imenovana pročelnicom Gradskog kontrolnog ureda, koji se bavi internim kontrolama i revizijama Grada Zagreba.

“Uskoro će stupiti na snagu kao još jedna pročelnica koja je izabrana na javnom natječaju i time sve više i više popunjavamo taj tim. Ima puno iskustva u revizijama i kontrolama u javnom sektoru, više od 20 godina takvog iskustva.”

Naveo je i da su u tijeku i natječaji za pročelnike Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade te Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo.

Zamjenica gradonačenika Danijela Dolenec rekla je da Grad Zagreb umirovljenicima čiji su mirovine ispod 1700 kuna daje uskrsnicu, ona je bila dosad 100 kuna, ove godine će biti 200 kuna.