GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Zagreb će dobiti novu tramvajsku prugu, pješačke zone i biciklističke staze

Grad Zagreb će proširiti tramvajsku mrežu, za početak po Heinzelovoj, dobiti novu pješačku zonu u Staroj Vlaškoj, tisuću parkirališta za bicikle….

“Mogu najaviti da kreće i proširenje tramvajskih pruga. U Zagrebu u posljednjih 20 godina nije postavljen niti jedan metar novih tramvajskih pruga”, napisao je na Facebooku gradonačelnik Tomislav Tomnaševič i dodao:

“Do kraja 2022. godine očekujemo da će biti izdane dozvole za trasu po Heinzelovoj ulici, od Zvonimirove do Vukovarske, a potom će voziti sve do okretišta u Savišću.

To je također projekt koji će se, u suradnji s Ministarstvom financirati uz pomoć EU fondova.

Osim ulaganja u javni prijevoz, ulagat ćemo u pješačku i biciklističku infrastrukturu. Kroz nekoliko mjeseci ćemo proširiti pješačke zone u samom središtu grada, i to na način da će Stara Vlaška postati dio pješačke zone, a sljedeće godine ćemo raditi na tome da dio Masarykove pretvorimo u pješačku zonu, posebice dio od Gundulićeve do parka Zrinjevac.

Što se tiče strateških ciljeva za poboljšanje biciklističke infrastrukture, postavit ćemo preko tisuću novih parkirnih mjesta za bicikle do kraja godine, i tako svake godine u mandatu, izgradit ćemo biciklističku stazu uz nasip Save, istočnu biciklističku magistralu uz Branimirovu ispod željezničke pruge te izgradnju biciklističke magistrale „Centar“ koja će se dvosmjerno potezati od Trga Francuske Republike sve do Kvatrića, a prva faza izgradnje će započeti uskoro”.