GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Odron na Jakuševcu nije ugroza za građane

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević oglasio se o odronu koji se u subotu dogodio na odlagalištu otpada Jauševec.

Izvor: Media servis

Kaže da nema nikakve ugroze za građane, da su o odmah poduzete sve mjere sigurnosti i o svemu obaviješten Državni inspektorat:

“Provjerene su sve moguće mjerne postaje iz perspektive bilo kakvih koncentracija, što odlagališta plinova, što svih drugih čestica i tvari koje se mjere u zraku, nikakvih povećanih vrijednosti nije bilo, nikakve ugroze za građane nije bilo, bilo u okolici Jakuševca, bilo u cijelom gradu, nikakva, isto tako, šteta nije nastala na strojevima, nije bilo ozlijeđenih ljudi. Radi se o plohi koja je započela s radom, odnosno s odlaganjem 2017. godine i koja se već neko vrijeme ne koristi”.

Grad se o incidentu oglasio tek jučer, a Tomašević objašnjava da nisu obavijestili građane jer nije bilo nikakve ugroze što, kako je rekao, on može i garantirati. R

anije je na incident reagirao predsjednik zagrebačkog DP-a Slaven Dobrović koji je ocijenio da su reakcije nadležnih i odgovornih u Zagrebu minimalne, dok u zagrebačkom HDZ-u ističu da se na Jakuševcu krši Zakon o gospodarenju otpadom, radi miješanja bio otpada i miješanog komunalnog otpada. Tomašević je takve navode odbacio.